Time Timer® WASH –
De Handenwas Timer

Onze eenvoudige handsfree visuele Handwas Timer maakt het handenwas proces hygiënisch
en het verstrijken van de tijd duidelijk voor alle individuen –
ongeacht leeftijd of vaardigheid.
Deze waterbestendigie timer maakt het naleven van de WHO-richtlijnen eenvoudig.

Ref.nr. JAC5400 – Time Timer® WASH

  • Handsfree bediening
  • Verdeelt het handen wassen in 3 eenvoudige stappen: inzepen, inwrijven en afspoelen
  • De zuignap kan aan de onderkant of achterkant hechten, waardoor de Timer op de toonbank, spiegel of muur kan worden weergegeven. De Timer kan ook op het aanrecht gezet worden.
  • Muziek- en/of geluidsalarmeringen kunnen in elke fase worden afgespeeld of de Timer kan zonder geluid worden bediend.
  • Waterafstotend
  • Werkt op batterijen (3 AA 1.5-batterijen –  niet inbegrepen)

Handhygiëne voor alle niveaus

Time Timer® gelooft in het creëren van producten die mensen van alle leeftijden en niveau’s helpen om met tijd om te gaan – in de klas, thuis en op kantoor. Hoewel tijd een uitdaging kan zijn voor mensen met een handicap, streven wij ernaar om intuïtieve en innovatieve oplossingen te bieden die echt een verschil maken.

De Time Timer® WASH maakt het voldoen aan de WHO-eisen voor handen wassen toegankelijk voor alle leeftijden en vaardigheden. De aflopende schijf van Time Timer® kan gemakkelijk worden begrepen door alle cognitieve vaardigheden en de handsfree bediening zorgt voor een eenvoudige start voor verschillende fysieke vaardigheden. De muziek en de pieptoon kunnen worden uitgeschakeld voor geluidsgevoelige personen of ingeschakeld voor degene die baat hebben bij hoorbare waarschuwingen.

Omdat jonge kinderen nog geen goed besef hebben van het verstrijken van de tijd, is het voor volwassenen belangrijk om ervoor te zorgen dat het handenwasproces correct wordt uitgevoerd en met succes kan worden genavigeerd. De Time Timer® WASH is een product dat er gemakkelijk voor kan zorgen dat een jong kind het juiste proces doorloopt voor effectief handen wassen, zonder dat een volwassene hoeft te controleren hoe lang ze wassen.

Eva C. Philips, Ed.d.

Bekijk hier de Activity Guide for Handwashing