TIME TIMER

Sinds kort hebben wij een tof nieuw klokje in huis waar onze kinderen erg veel baat bij hebben. Wij gebruiken tegenwoordig een Time Timer en wij zijn fan!

“Mama, mag ik iets lekkers?”
“Schat je hebt net je brood op. Over een uurtje mag je iets lekkers”

5 minuten later

“Mam is het al tijd?”
“Nee lieverd, er zijn nog maar een paar minuten voorbij.”

10 minuten later

“Maaaaam mag ik nou iets lekkers”
“Je moet nu ophouden met zeuren anders krijg je helemaal niets lekkers meer”

Herkenbaar?
De time timer is een echte musthave voor gezinnen die wel een “hulpje” kunnen gebruiken. Of het nou gaat om het ontwikkelen van tijdsbesef bij jonge kinderen of het focussen op een taak zoals huiswerk bij het oudere schoolkind, de time timer biedt uitkomst.

Jij denkt nu… “Dat kan ook gewoon met een kookwekker of mijn telefoon”

Klopt! Maar de time timer heeft handige extra’s die een kind net even dat beetje extra inzicht, overzicht en rust bieden.

De pluspunten van de time timer zijn

  • Veel basisscholen maken ook gebruik van de time timer, voor veel kinderen is het klokje dus herkenbaar.
  • De timer is gemakkelijk in te stellen door het kind zelf. Hierdoor geef je het kind vertrouwen en is hij zelf eigenaar over de taak. Als het kind in staat is de getallen van 0 tot 5 te herkennen kun je als ouder het kind instructies geven, waarna het kind de time timer zelf kan zetten.

“Zet de time timer maar op 4 en 5 (45 minuten)”

  • De time timer geeft de gestelde tijd weer met de kleur rood. Het rood steekt af met het wit en hierdoor kan een kind snel en gemakkelijk zien hoe groot het rode stuk nog is. Jonge kinderen hebben al snel door dat helemaal rood lang duurt en dat minder dan een kwart rood al bijna tijd betekent!
  • Het rode deel wordt per minuut kleiner, hierdoor leert het kind wat 1 minuut is, en ziet hij de afstand tot ‘tijd’ ook echt kleiner worden.
  • De eenvoudige/ strakke uitstraling en heldere weergave van cijfers biedt duidelijkheid, rust en overzicht.

Last but not least!

  • Je kunt hippe/ stoere gekleurde hoesjes bestellen, in de favoriete kleur van je kind!


Dit klinkt natuurlijk als een mooi verkooppraatje, maar waarom zijn wij nou eigenlijk fan geworden?

Toen wij de time timer binnen kregen, was er bij onze dochter gelijk herkenning!

“Hé! Die hebben wij op school ook!”

Vervolgens wist ze ons te vertellen waarvoor hij op school gebruikt werd en dat ze al heel goed opruimde voordat het rode stukje op was. “Wat zei je? Ruim jij op school op? …. No way!”

Onze kinderen worden er blij van als we hen verantwoordelijk maken voor het zetten van de time timer.

Onze dochter Julia is 4 en kan inmiddels de cijfers herkennen. Zij zet dan ook in a split second het rode vlak op de juiste tijd. De trotse blik en glinstering in haar ogen, als we aangeven dat ze het goed gedaan heeft is goud waard.

Voor de komst van onze time timer werd er om de zoveel minuten  aan ons gevraagd hoelang het nog duurde. Nu kijkt ze zelf op de Time Timer en houdt ze ons persoonlijk op de hoogte van de actuele tussen-/ eindstand 😜

We hebben de timer nu ongeveer een maand en Julia kan beter klokkijken en heeft meer tijdsbesef dan voor het gebruik van de time timer. Daarnaast is ze beter aanspreekbaar op haar gedrag als ze zich niet aan het piepje van de timer houdt.

TIME TIMER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *