Altijd leuk om reacties uit de praktijk te krijgen. Lees hier de ervaringen van gebruikers.

Obs Meester Lugtmeijer / Margriet Toebes:

Als leerkracht van kleuters (groep 1 en 2) gebruik ik elke dag de Time Timer om aan te geven:
-hoe lang het speelwerken duurt
-hoe lang we over opruimen mogen doen

Leuk om te zien dat kleuters al snel doorhebben dat 55 minuten lang duurt en 5 minuten maar even is. 5 minuten voordat de speeltijd over is bel ik met mijn tafelbel om te voorkomen dat het spelen abrupt moet worden gestopt.

Neveninstroomproject de Globe / Aurora Smit – de Groot:

Ik gebruik de Time Timers nu al 10 jaar. Sinds ik ben afgestudeerd op de PABO. Eerst om voor mijzelf de tijd te bewaken toen ik zelf moeite had om op tijd te stoppen met mijn lessen en over te gaan van bijvoorbeeld spelling naar rekenen. Daarna ben ik de kleinere timers gaan inzetten voor kinderen met een speciale leerbehoefte zoals autisme en ADD. Tussendoor heb ik ook gewerkt met kleurenklokken maar de time timer is visueel nog steeds het meest bruikbaar. Nu heb ik een klassen timer op mijn kiesbord hangen. De kinderen weten daardoor hoelang een les nog duurt en ze mogen ook zelf de tijd instellen. Het werkt bevestigend en rustgevend.  Het fijne aan de time timers is de veelzijdigheid van het product. Zowel de groot formaat timers als de kleinere tafel timers zijn in heel veel verschillende situaties in te zetten. Ik gun iedereen zo;n fijn hulpmiddel!

Clown Mia / Nel de Greef:

Wat ben ik blij met deze ontdekking. Ik ben zelf soms zo gefocust op dingen dat ik de tijd vergeet. Dus de Time Timer op mijn mobiel werkt ook voor mij  prima.

Mijn kinderen gaf ik destijds een kookwekker mee in hun fietstas of jaszak, dat vonden ze niet zo leuk (toen  ze nog geen klok konden kijken). Inmiddels  zijn onze kinderen in de 20, dus dat hoeft niet meer…  Kinderen van nu kunnen de App goed gebruiken: nu buiten spelen, maar over 30 minuten naar huis voor eten bijvoorbeeld.

Nu werk ik met een knulletje van 5 met autisme, hij heeft veel baat bij de Time Timers.  Als klok in de huiskamer( bijvoorbeeld, over 10 minuten ga je naar de wc. Als App als we erop uit gaan, bijvoorbeeld: over 5 minuten komt de trein.

Echt een super uitvinding!!! Dit zou voor heel veel mensen een goed hulpmiddel kunnen zijn!!! Ook voor Time Management  in vergaderingen bijvoorbeeld.

Succes met het voorzetten van dit prachtige initiatief.

Beoordeling Time Timer® door gebruikers in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *