Hoe thuis om te gaan met kinderen tijdens schoolsluitingen

Omdat studenten vanwege COVID-19 thuisblijven van school, ervaren veel gezinnen ongeplande verstoringen van hun reguliere routine. Volgens de UNESCO hebben 105 landen scholen en onderwijsinstellingen gesloten, met meer dan 897,1 miljoen kinderen en jongeren.

Omdat velen van ons proberen om de taken thuis en werk af te stemmen op de scholing en zorg van onze kinderen, hebben wij een paar tips samengesteld om te helpen navigeren.

Vijf tips voor de thuissituatie met kinderen

1. Maak een schema.

Het opzetten van een dagelijkse routine is gunstig voor alle kinderen, maar kan vooral van nut zijn voor kinderen met ADHD, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en het stimuleert zelfregulatie. Hou vast aan het normale slaapritme/routine van uw kind, stel een schema in voor individueel leren, maar ook voor maaltijden, pauzes, fysieke activiteit en vrije tijd. 

2. Geef uw kind meer mogelijkheden.

Kinderen kunnen de Time Timer gebruiken om hen te helpen hun eigen tijd in te stellen en bij te houden en om inspraak te hebben in hun zelfstandig leren. De visuele timers van Time Timer geven kinderen de mogelijkheid om een concrete, visuele weergave van de tijd te hebben en ze kunnen de gekleurde schijf zelf instellen en de tijd zien verdwijnen. Hoewel het belangrijk is om een regelmatig schema aan te houden als het gaat om zelfstandig leren, kan het inhouden dat er voldoende tijd wordt ingepland in plaats van een tijdstip. Dit kan sommige kinderen helpen zich te concentreren op een bepaald onderwerp of een bepaalde taak. Studenten kunnen zich bijvoorbeeld beter concentreren en hun eigen tijd bijhouden wanneer ze weten dat ze 40 minuten moeten lezen of 20 minuten wiskunde. Zo kunt uw kind zelfstandig leren.

3. Maak het leuk!

Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt voor plezier met tijd voor games, speciale projecten of individuele interesses. Bedenk activiteiten met uw kind voor dingen die u in huis kunt doen, of voor jongere kinderen met een lijst met dingen waar ze van houden om uit te kiezen. U kunt themadagen uitkiezen, puzzels doen, samen verhaaltjes lezen, uw kind helpen bij het plannen van maaltijden door creatief te worden met wat ze uit de voorraadkast kunnen halen.

4. Wees actief!

Terwijl wij thuisblijven, is het belangrijk om actief te blijven en naar buiten te gaan wanneer dat mogelijk is. Speel in de tuin, indien mogelijk, maak wandelingen in de buurt (uiteraard als jij en je kinderen gezond zijn). Dit terwijl je op veilige afstand blijft van anderen. Hou een dansfeest of doe ontspanningsoefeningen speciaal ontworpen voor jonge kinderen.

5. Beperk de schermtijd.

Natuurlijk blijft het jongleren tussen thuiswerken en aandacht aan je kind(eren) geven. Plan tijden in of wordt interactief met FaceTime contact met familie en vrienden is in deze tijd heel belangrijk. Hou vast aan een dagelijkse routine en de Time Timer kan helpen om de schermtijd tot bepaalde perioden te beperken.

Voor individueel gebruik raden wij de Time Timer PLUS of de Time Timer MOD aan.

  • De Time Timer PLUS is verkrijgbaar in verschillende tijdsduren van 5 minuten, 20 minuten, 60 minuten en 120 minuten en heeft een draagbaar handvat met een beschermde lens, waardoor deze makkelijk meegenomen kan worden.
  • De Time Timer MOD is een visuele timer van 60 minuten, de silicone hoes zorgt voor een zachtere zintuiglijke ervaring en kan bij verschillende activiteiten ingezet worden.

Bekijk hier alle Time Timer producten.

Veel succes en gezondheid toegewenst!

Hoe thuis om te gaan met kinderen tijdens de schoolsluitingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *