Overal in deze tijd van het jaar hebben leraren veel aan hun hoofd. Hoewel het pas juli is en we allemaal nog steeds van de zomer genieten, keren veel scholen in augustus terug naar de klas. Op dit moment maken docenten lesplannen, ideeën voor het ontwerpen van klaslokalen en bereiden ze zich voor op een nieuwe groep leerlingen voor het komende schooljaar. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze enigszins gretig waren om weer in een routine te komen die veel leraren sinds begin 2020 niet meer hebben meegemaakt.

Na een moeilijk jaar met ongelooflijke problemen, waaronder ongekende educatieve uitdagingen en gesloten schoolgebouwen, zijn leraren klaar om hun leerlingen weer persoonlijk te bereiken. Dit nieuwe hoofdstuk van terugkeren naar de klas voor een frisse start brengt veel opwinding en een beetje angst met zich mee, zowel voor opvoeders als voor kinderopvang.

De meesten zijn het erover eens dat de voordelen van persoonlijke instructie in de klas veel groter zijn dan alle inherente moeilijkheden of nadelen in een post-COVID-wereld. Maar zoals elke opvoeder of kinderopvang weet, zijn er overal virussen en andere ziekteverwekkende bacteriën wanneer kinderen van alle leeftijden samenkomen! Kinderen staan ​​over het algemeen niet bekend om hun uitzonderlijke hygiëne- en reinheidspraktijken, dus het is aan de verantwoordelijke volwassenen (in dit geval leraren), om het belang van handen wassen bij elke beurt te benadrukken.

Kinderen, was je handen! En raak je gezicht niet aan!

Als er één ding is dat de pandemie van het Coronavirus duidelijk heeft gemaakt, is dat het van cruciaal belang is om je handen schoon en uit de buurt van je gezicht te houden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan in een klas vol kinderen, vooral jongere kinderen. Zelfs nu de pandemie gerelateerde beperkingen blijven afnemen, is ons bewustzijn van het belang van een goede handwastechniek groter dan ooit.

Volgens onderzoek kan handen wassen het risico op luchtweginfecties met 16 tot 21 procent verminderen en vermindert goed handen wassen ook het aantal mensen dat ziek wordt van diarree met 23 tot 40 procent. Het wordt aanbevolen om actief je handen minimaal 20 seconden te wassen.

Terwijl leraren zich voorbereiden op de aanstaande start van de school in de herfst, is het een geweldige manier om een ​​handwasroutine in te bouwen om gezonde gewoonten te versterken EN te voorkomen dat iedereen ziek wordt! Zorg er dit schooljaar voor dat de Time Timer WASH, de HandsfreeTimer, in uw hoek staat wanneer u het belang van netheid in de klas wilt versterken. Deze verbazingwekkende kleine timer biedt visuele aanwijzingen voor elke fase van het handenwasproces. In dit nieuwe normaal waar we ons allemaal naar toe wagen, zal het alledaagse een beetje leuker worden voor jou – en de kinderen! Ze zullen ook heel veel leren.

Wat is de Time Timer® WASH?  

Deze verbazingwekkende kleine timer is een contactloze, visuele timer voor het wassen van de handen, ontworpen om je gefocust te houden op de taak die voorhanden is. Deze briljante timer past gemakkelijk in de hand van een leraar, op een richel in de badkamer (thuis of op school), en heeft zelfs een zuignap waarmee gebruikers hem aan een spiegel bij een gootsteen kunnen bevestigen. Time Timer WASH helpt studenten om drie fasen van handen wassen te volgen op een contactloze, visuele manier. De levendige, digitale blauwe indicatoren op de voorkant maken de timer gemakkelijk af te lezen en te begrijpen voor studenten van alle niveaus. De muziek maakt het proces ook vermakelijker.

Hoe werkt de Time Timer® WASH?

Een Time Timer WASH-cyclus duurt in totaal 30 seconden en verdeelt handen wassen in drie eenvoudige stappen:

  • Inzepen (5 seconden) 
  • Wassen (20 seconden) 
  • Afspoelen (5 seconden) 

Begin gewoon door uw hand voor de Timer te houden. Aanraken is niet nodig! Muziek en geluid kunnen worden in- en uitgeschakeld. Het geluid kan worden gebruikt om stappen te versterken, of kan stil worden bediend voor gevoelige kinderen. Deze video illustreert Time Timer WASH, samen met de muziek en geluiden die het gebruikt. We raden je ook aan om de GRATIS Handwas-activiteitengids van Time Timer te downloaden, speciaal gemaakt voor opvoeders (en ouders)! Deze gids is ontwikkeld door Dr. Eva Phillips, Ed.D., een ervaren opvoeder en pleitbezorger in de vroege kinderjaren. Deze gids biedt veel creatieve manieren om feiten te leren, spelletjes te spelen en liedjes te zingen over het handen wassen in de klas.

Ideeën voor het gebruik van Time Timer® WASH tijdens de schooldag

Als je het geluk hebt om een ​​kleine badkamer of wastafel in je klaslokaal te hebben, zullen de leerlingen Time Timer WASH zien elke keer dat ze opstaan ​​om hun handen te wassen. Plaats het op een aangrenzende plank of aanrecht. De timer heeft ook een spijkergat aan de achterkant, zodat je hem ook aan de muur kunt hangen.

Zoals de meeste scholen, heb je waarschijnlijk gedeelde badkamerfaciliteiten in de gangen. Een idee is om een ​​”badkamerleider” aan te stellen (dit werkt vooral goed bij jongere kinderen) die “de leiding” heeft om iedereen eraan te herinneren de geplaatste Time Timer WASH naast elke gootsteen te gebruiken.

Moedig de leiding van uw school actief aan om een ​​paar Time Timer WASH-timers voor elke badkamer te kopen – het is een geweldige positieve versterking voor alle “Gezond op School”-initiatieven. COVID-gerelateerde subsidiefondsen kunnen dit streven zelfs ondersteunen. En vergeet de lerarenlounge en de toiletten van de faculteit niet – ook daar is een Time Timer WASH belangrijk om te gebruiken.

En vergeet niet om de GRATIS activiteitengids voor handen wassen van Time Timer te downloaden, speciaal gemaakt voor onderwijzers. Het zal zeker helpen om kinderen het belang van betere handhygiëne en goede algemene welzijnsgewoonten te leren.

Maak je klas klaar met de Time Timer WASH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *