Nationale Uitvindersdag met Jan Rogers

Elk jaar eren we op 11 februari vroegere en huidige uitvinders. 11 februari werd gekozen als Nationale Uitvindersdag omdat het de verjaardag van Thomas Edison is.

We zijn grote fans van Nationale Uitvindersdag bij Time Timer omdat het betekent dat we de uitvinder en oprichter van Time Timer, Jan Rogers, mogen feliciteren! Ter ere van de Nationale Uitvindersdag dit jaar vroegen we Jan naar haar ervaring met het uitvinden van de Time Timer en welk advies ze zou hebben voor degenen die geïnteresseerd zijn om uitvinder te worden.

Vertel ons over jouw processen toen je de Time Timer® voor het eerst uitvond

“Toen ik me voor het eerst het concept van ’tijd visualiseren’ voorstelde, speelde ik met een aantal primitieve prototypematerialen, dwz papieren borden, gedeconstrueerde keukentimers, enz. Toen ik eenmaal een niet-operationeel exemplaar in handen had, ging ik naar een paar bedrijven om op zoek te gaan naar een fabrikant voor mijn timer. Het lukte me niet om het idee te ‘verkopen’ als zijnde de moeite waard om hun tijd en middelen in te investeren. Dat leidde me naar mijn eerste ‘splitsing in de weg’, de beslissing om het idee te laten vallen of er voldoende vertrouwen in te hebben om in mijn eentje het product te maken dat ik voor ogen had, en besloot ik verder te gaan. Eerst vond ik een ingenieur om industriële tekeningen te maken waarmee een fabriek de Timer zou kunnen fabriceren, daarna vond ik een fabrikant die bereid was mijn relatief kleine project op zich te nemen. Toen ik onderdelen in de hand had, werd ik mijn eigen lopende band die ’s nachts werkte nadat mijn kinderen in bed lagen of overdag als ze op school zaten. Het resultaat was de eerste primitieve modellen van de Time Timer. Ze waren niet perfect, maar ze werkten en brachten het idee uit mijn hoofd naar de markt. In de daaropvolgende 25 jaar werd de Time Timer geperfectioneerd en in veel verschillende versies vervaardigd voor verschillende toepassingen. “

Voor welke uitdagingen kwam je te staan ​​bij het uitvinden van de Time Timer?

“De grootste uitdaging werd om serieus genomen te worden als vrouwelijke uitvinder. Ik stapte in een industrie die door mannen werd geleid, met een ogenschijnlijk eenvoudig idee dat geen echte verdienste had. Zonder zakelijke of technische achtergrond was ik op mezelf aangewezen. Door hun gebrek aan vertrouwen in het idee ben ik me er nog meer voor gaan inzetten en door doorzettingsvermogen en eigenwijsheid heb ik het gerealiseerd. De andere uitdaging was financieel. Uitvinder zijn is niet goedkoop, er is veel kapitaal voor nodig om een ​​product op de markt te brengen. Gelukkig kon ik dat doen zonder externe geldschieters, maar ik was ook vastbesloten om het financiële welzijn van mijn gezin niet in gevaar te brengen. “

Wat voor advies zou je hebben voor een jonge uitvinder?

“Ik zou een jonge uitvinder willen aanmoedigen om die droom zo ver mogelijk te volgen. Het mag niet blindelings worden aangegaan, zoals het gezegde luidt “het idee is het makkelijke gedeelte”. U moet eerst uitgebreid onderzoek doen naar de behoefte aan een dergelijk product – zijn er al producten op de markt die hetzelfde doen? Hebben de bestaande producten voldoende verbetering nodig om de uwe uniek te maken? Maak vervolgens een plan met mogelijke productiekosten, patentopties, verpakkings- en verzendkosten en -procedures en marketing. Stel altijd vragen, ook al lijken ze misschien dom. “Domme” vragen waren vaak wanneer ik mijn belangrijkste informatie kreeg. Het belangrijkste is: blijf gepassioneerd over uw idee en ga verder met kennis en vertrouwen – zelfs als u geen van beide heeft. Niemand zal zo geïnteresseerd zijn in uw succes als u! “

Waarom leek Time Timer een product dat het waard is om uit te vinden?

“De behoefte aan een visueel uurwerk werd me duidelijk toen mijn jongste dochter ongeveer 4 jaar oud was. Ze was constant geïnteresseerd in tijd en vroeg regelmatig “hoeveel langer” of “wanneer”. Geen enkele timer die op dat moment beschikbaar was, kon haar de informatie geven die ze zocht – de kookwekker was een bel in de ruimte, ze wist dat hij zou komen, maar niet wanneer; de digitale klok en horloges waren slechts een reeks cijfers die niets betekenden; de klok aan de muur was verwarrend en moeilijk te interpreteren. Het kwam me voor dat als mijn kind moeite had met deze basistaak om de verstreken tijd te begrijpen, andere kinderen misschien dezelfde hulpbron nodig hadden om de tijd te begrijpen. In de vroege schooltijd van mijn dochter werd tijd onderwezen als een positie op een wijzerplaat, niet als een duur, dus het was moeilijk voor een kind om tijdsegmenten te beheren. Ik dacht dat als het kind de tijd echt zou kunnen ‘zien’, het beter uitgerust zou zijn om deadlines, transitie, zelfcontrole getimede activiteiten, enz. te halen. “

Jan op een beurs in 2002

Wat is volgens jou het leukste aan uitvinder zijn?

“Het beste is gewoon te ontdekken dat je een hulpmiddel hebt gecreëerd om het leven een beetje gemakkelijker te maken voor alle leeftijds- en vaardigheidsniveaus. Of het nu een hulpmiddel voor levensbeheer is of iets om het leven aangenamer te maken, het geeft veel voldoening te weten dat je product een verschil heeft gemaakt. “

Ruim 25 jaar geleden had Jan Rogers een idee en maakte het werkelijkheid. Dankzij Jan is de originele visuele timer gemaakt en heeft deze mensen over de hele wereld geholpen!

Nationale Uitvindersdag met Jan Rogers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *