Als je een IPhone bezit ben je ongetwijfeld bekend met de functie “Screen Time”.

Zelfs als je geen limieten en beperkingen voor jezelf instelt met behulp van schermtijd, die je kunt vinden in de instellingen, heb je waarschijnlijk de wekelijkse melding gezien die de harde date over uw telefoongebruik laat zien.

Voor de schrijver van dit artikel zou die wekelijkse melding vaak meer dan een uur duren, soms enkele uren. En dat was zelfs nadat ik de “grote drie” sociale mediaplatforms had verwijderd: Instagram, Twitter en Facebook. (Ik heb TikTok nooit gedownload maar ik heb wel nog LinkedIn).

Wat maakte mijn schermtijd zo hoog?

De belangrijkste boosdoeners waren YouTube, dat altijd een video heeft die net kort genoeg is om een gebruiker te triggeren, en Google in het algemeen: de mogelijkheid om op elk moment alles op te zoeken, een feitje te vinden of te verdwalen in de oneindige informatievoorziening over een bepaald item.

Gelukkig had/heb ik genoeg zelfbeheersing om tijdens het werk niet op YouTube of Google te gaan, het vormde vooral een bedreiging voor mijn vrije tijd, die ik niet graag verspil.

Maar toch, een uur op YouTube of Wikipedia na het werk, een deel van de tijd gewoon “ontspannen” voordat ik begon met lezen, sporten of wat ik ook had moeten doen, was niet zo ontspannend als ik gehoopt had.

Na vele van deze verontrustende meldingen besloot ik een standpunt in te nemen: ik zou er alles aan doen om minder tijd op mijn telefoon door te brengen en meer tijd te besteden aan dingen die ik eigenlijk gedaan wilde krijgen!

Waarom ik mijn schermtijd wilde verkorten?

Ik denk dat ik een intuïtie deel die veel mensen hebben, namelijk dat schermtijd echt een negatieve meetbare invloed heeft op iemands vermogen om te focussen, redeneren en de creativiteit. Laat staan het bestand zijn tegen verveling, een gebrek aan stimulatie en leven zonder voldoening voor langere tijd.

Het blijkt dat er bewijs is dat deze intuïties inderdaad ondersteunt. Voor kinderen is de impact nóg negatiever.

Dus een schermtijdmelding die mijn schermtijd op 30 minuten of minder plaatst, is wat ik wilde.

Natuurlijk zit ik veel meer dan een half uur per dag op een scherm, maar dat komt omdat ik op mijn computerscherm zit. Meestal schrijf ik blogs, beantwoord ik e-mails en lees ik artikelen en onderzoeksmateriaal die relevant zijn voor mijn werk.

Als ik aan het telefoneren ben, ben ik niet echt aan het werk, daarom besteed ik gemiddeld slechts een half uur per dag aan het beantwoorden en verzenden van berichten en af en toe bellen, dit is precies wat ik nodig heb!

Hoe de Time Timer® helpt?

Dingen begonnen echt voor mij te veranderen toen ik de Time Timer® MOD visual timer kreeg.

In eerste instantie vroeg ik me af wie zo’n product zou gebruiken in het tijdperk van het smartphone-alarm, maar toen ik de visuele timer eenmaal consequent begon te gebruiken ging ik er in geloven.

Het hebben van een visueel overzicht van de timer raakt je op een direct niveau, omdat het dient als een visuele herinnering dat tijd een kostbaar goed is, en dat je het dus verstandig moet besteden!

En, zo blijkt, het is gelukt om mijn focus tijdens het werk verder te ontwikkelen.

Nadat ik de Time Timer® had geïmplementeerd, werd ik veel productiever in het schrijven van de blogs die ik nodig had binnen een strak tijdsschema, wat belangrijk voor me is omdat ik twee blogs per dag schrijf.

Ik kan met vertrouwen zeggen dat ik, door een dagelijkse gebruiker van de Time Timer® MOD te worden, een meer allround gefocust en productief persoon ben geworden.

Toegang beperken tot Tijdrovende Websites

Naast het gebruik van de Time Timer®, is de andere grote tip om goed gebruik te maken van de schermtijdbediening van uw apparaten.

Ik heb YouTube en vele andere tijdrovende websites op mijn telefoon geblokkeerd en ik heb momenteel een “werkbrowser” op mijn laptop met vergelijkbare beperkingen, zodat ik eigenlijk alleen toegang heb tot sites die direct relevant zijn voor mijn werk.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen om je schermtijd naar wens in te richten!

Zie hieronder voor wat meer informatie over Time Timer® producten.

Meer geweldige timemanagementproducten van Time Timer®

Time Timer® producten zijn essentieel geweest voor het creëren van succes in verzorgingstehuizen en klaslokalen over de hele wereld, met een verscheidenheid aan toepassingen voor Time Timer® producten voor mensen met speciale behoeften.

Bekijk de rest van de Time Timer® producten, waaronder de Time Timer® Wash, een geweldig hulpmiddel bij het wassen van de handen voor het creëren van een gezondere school of thuisomgeving.

Hoe ik mijn schermtijd terugbracht naar 30 minuten met behulp van de Time Timer®

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *