Hoe lang moeten wij onze handen wassen?

Terwijl we leven met coronavirusvarianten, griepseizoenen en verkoudheden, heeft Time Timer® het tot onze missie gemaakt om de eerste verdedigingslinie tegen de verspreiding van ziekten te vereenvoudigen: handen minstens 20 seconden wassen.

Time Timer® maakt intuïtieve visuele timers waar leerkrachten, ouders en professionals dagelijks gebruik van maken. Hoewel deze timers geweldig zijn voor de meeste leefomgevingen, wisten we dat we een contactloze, waterbestendige oplossing moesten creëren om de handen te wassen. Deze visuele timers die niet aangeraakt hoeven te worden zorgen niet alleen voor de duur van het handen wassen die nodig is om de verspreiding van besmettelijke ziekten tegen te gaan, zonder dat u liedjes hoeft te onthouden of tellen, maar kan ook worden gebruikt om OCD, germafobie en pandemische angst te verlichten.


Time Timer® WASH + Soap Dispenser

De Time Timer® WASH + Soap Dispenser, is een handsfree, automatische zeepdispenser met een geïntegreerde visuele timer die ervoor zorgt dat u uw handen lang genoeg wast. De timer kan worden gestart zonder aan te raken door simpelweg de hand onder de dosering te houden. Zeep (niet inbegrepen) wordt automatisch afgegeven en de timer begint met aftellen om kinderen en volwassenen door drie eenvoudige stappen van effectief handen wassen te leiden, aangezien symbolen voor inzepen, schrobben en spoelen naast de gemakkelijk leesbare aftelschijf verschijnen. De perfecte aanvulling voor elk huis, klaslokaal of kantoor om ervoor te zorgen dat iedereen zijn handen voor de juiste duur wast.


Geen zeepdispenser nodig? De Time Timer® WASH is een visuele timer voor handen wassen die op een aanrecht, spiegel of muur kan worden geplaatst en u gemakkelijk kunt zien of u lang genoeg uw handen wast. Houd gewoon uw hand voor de timer en de Time Timer® WASH begeleidt kinderen en volwassenen door drie eenvoudige stappen van effectief handen wassen, waardoor er extra tijd is om zeep uit een zeepompje naar keuze te halen. Naast de goed afleesbare aftelschijf verschijnen symbolen voor inzepen, schrobben en spoelen.


De uitvinder van de originele Time Timer® visuele timer, Jan Rogers, daagt het team altijd uit om te zoeken naar manieren om de tijd begrijpelijker en beheersbaarder te maken.

“We hebben allemaal gehoord dat handen wassen de verspreiding van ziekten helpt voorkomen, maar de meeste mensen realiseren zich niet hoe lang je moet wassen. De WASH lost dat probleem op met een stapsgewijze visuele gids.” – Jan Rogers, uitvinder en oprichter van Time Timer

Van kleuterscholen tot kantoren tot thuis, de Time Timer® WASH en WASH + Soap dispenser helpt alle leeftijden bij het ontwikkelen van het handen wassen vanaf het allereerste gebruik. Optionele aftelmuziek is een extra herinnering aan de tijd die verstrijkt terwijl gebruikers wassen.


Kenmerken van de Time Timer® WASH voor het wassen van de handen

 • Verdeelt handen wassen in 3 eenvoudige stappen: inzepen, schrobben en afspoelen.
 • Handsfree bediening.
 • Zuignap zorgt ervoor dat het apparaat op een aanrecht of spiegel opgehangen kan worden. Timer kan kan ook op het aanrecht geplaatst worden of met een spijker aan de muur opgehangen.
 • Geluid kan bij elke fase worden afgespeeld of zonder geluid worden bediend.
 • Water-bestendig.
 • Werkt op batterijen (3 AA/1,5 V-batterijen – niet inbegrepen).

Kenmerken van de Time Timer® WASH + Soap Dispenser

 • Handmatige, automatische zeepdosering door simpelweg de hand onder de dispenser te houden.
 • Verdeelt handen wassen in 3 eenvoudige stappen: inzepen, wassen en afspoelen.
 • Stevige basis die past op bijna elke gootsteen en wastafels in badkamer of klaslokaal.
 • Bevat 300 ml vloeibare zeep (niet inbegrepen).
 • Geluid kan in elke fase worden afgespeeld of uitgezet.
 • Water-bestendig.
 • Oplaadbaar met meegeleverde USB-oplaadkabel


Handhygiëne voor alle vaardigheden

Time Timer gelooft in het creëren van producten die mensen van alle leeftijden en vaardigheden echt helpen om de tijd te overwinnen – in de klas, thuis en op kantoor. Hoewel tijd een uitdaging kan zijn voor mensen met een handicap, streven we ernaar om intuïtieve en innovatieve oplossingen te bieden die echt een verschil maken.

De Time Timer® WASH en WASH + Soap Dispenser maakt het voldoen aan de RIVM richtlijnen voor handen wassen begrijpelijk voor alle leeftijden en vaardigheden. De verstrijkende schijf van Time Timer kan gemakkelijk worden begrepen door alle cognitieve vaardigheden en de handsfree bediening zorgt voor een eenvoudige start voor verschillende fysieke vermogens. Het geluid kan worden uitgeschakeld voor geluidsgevoelige personen of worden ingeschakeld voor degenen die baat hebben bij hoorbare waarschuwingen.


Scholen en werkplekken veilig houden

Bent u geïnteresseerd om uw school, kinderdagverblijf of werkplek uit te rusten met de Time Timer® WASH en/of de Time Timer® WASH + Soap handenwastimers? Laat ons uw leveranciers van vroege leermiddelen of distributeurs van kantoorbenodigdheden weten en iemand van ons team zal contact met u opnemen om u te helpen bij het bepalen van de opties voor het kosteneffectief uitrusten van uw scholen met de Time Timer® WASH.


Hulpmiddelen

Time Timer® is een samenwerking aangegaan met Eva C. Phillips, Ed.D., om een uitgebreide activiteitengids voor leerkrachten te ontwikkelen om te helpen bij het onderwijzen van handen wassen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De activiteitengids bevat 5 interactieve activiteiten die docenten met leerlingen kunnen gebruiken terwijl ze lesgeven over de juiste technieken voor het
wassen van de handen en bevat een registratieblad en activiteitensjablonen. Aanpassingen voor afstandsonderwijs en thuisonderwijs worden ook opgemerkt.


Case Study: handen wassen in een leeromgeving voor jongen kinderen

Opvoeders hebben de taak om studenten en personeel veilig te houden, terwijl ze ook hun toch al zware last van zorg en onderwijs behouden.

Deze casestudy illustreert hoe een kleuterschool de Time Timer® WASH, een visuele timer voor handen wassen, gebruikte om hun leerlingen het vertrouwen en de onafhankelijkheid te geven die nodig waren om hun handen goed te wassen, zodat de leerkrachten konden blijven doen waar ze goed in zijn: lesgeven.