4 eenvoudige manieren om een Time Timer in de klas te gebruiken

We hebben onlangs een doos van onze Time Timer® Large naar Luke Wiseman, leraar Engels, gestuurd en we wilden zien hoe deze timers in de klas worden gebruikt. Wiseman vertelde ons dat hij er tot nu toe nog maar een paar heeft uitgedeeld – ze kwamen aan het einde van het schooljaar – maar hij is nu al fan van de Time Timer® en had een paar ideeën voor collega-leraren als hij de rest van de timers in de herfst uitdeelt. Hier zijn vier technieken die elk klaslokaal kan uitproberen:

1. Focus creëren en hersen-pauzes nemen


Alle leerlingen hebben wel eens moeite om zich te concentreren. Maar een visuele timer kan helpen om het werk in redelijke stukken op te splitsen en leerlingen in staat te stellen om na verloop van tijd discipline op te bouwen. Op Mariemont High School zegt Wiseman dat sommige leraren een Time Timer® gebruiken om focusperiodes af te wisselen met korte pauzes. Gewoonlijk vragen docenten leerlingen om zich 20 minuten op één taak te concentreren en daarna een pauze van 3 minuten in te lassen. Deze cyclus kan een tweede keer herhaald worden, afhankelijk van de taak. Leerlingen kunnen een blik werpen op een Time Timer® en precies zien hoeveel tijd ze nog nodig hebben voor een pauze.

2. Leerlingen in staat stellen om tijdgebonden opdrachten te maken.


Wiseman begon Time Timer eerst te gebruiken om zichzelf op schema te houden als hij korte spreekbeurten van 10 of 15 minuten gaf voor zijn klas. Toen vroeg een van zijn leerlingen om de timer van de klas in te stellen voor schrijfopdrachten van 40 minuten. “De kinderen waarderen het echt,” zegt Wiseman. “Het is anders dan op de klok kijken. Je ziet de minuten of seconden wegtikken.” Dit leermiddel helpt Wiseman ook om zijn leerlingen te laten zien hoe ze een getimede schrijfsessie van 40 minuten kunnen opdelen in fases (voorschrijven, plannen en schrijven) en zichzelf kunnen aflezen aan de timer om het juiste aantal minuten aan elke taak toe te wijzen.

meisje klaslokaal passer time timer plus

3. Klassenmanagement ondersteunen.


“We hebben zo weinig tijd met leerlingen in de klas dat we heel bewust met de tijd moeten omgaan,” zegt Wiseman. Klaslokaaltimers kunnen een geweldige, subtiele manier zijn voor leerkrachten om het klassenmanagement te versterken. Het definiëren van tijdsegmenten voor elke activiteit helpt om leerlingen aan boord te krijgen door aan te geven dat er een plan is. En het kan leerlingen helpen om naadloos van bijvoorbeeld een groepsactiviteit terug te gaan naar hun bureau voor individueel werk. Ze kijken naar de timer in plaats van te vertrouwen op verbale aanwijzingen van de leerkracht. Een visuele timer kan helpen om iedereen op koers te houden en vooruit te helpen.

Zelfverzekerde, onafhankelijke leerlingen maken.


Bij schrijfopdrachten met een tijdslimiet heeft Wiseman gemerkt dat een timer zijn leerlingen helpt om hun angst te verminderen en zich meer in controle te voelen. De tijd zien verdwijnen zorgt op de een of andere manier voor een groter gevoel van veiligheid. Het is ook een hulpmiddel om leerlingen zelfstandiger te maken. “Het helpt leerlingen om zichzelf te managen als ze de tijdsegmenten kennen en de tijd zien,” zegt Wiseman. Ze kunnen zien wanneer ze het tempo moeten opvoeren om een taak af te maken voordat de tijd om is en wanneer het tijd is om van de ene activiteit naar de volgende te gaan.


4 eenvoudige manieren om een Time Timer in de klas te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *