Uitslapen, volle dagen die buiten kunnen worden doorgebracht in plaats van in de klas en geen popquizzen maken de zomer leuk voor veel kinderen.

Voor andere, vooral voor neuro divergente kinderen kan het verlies van routine en gebrek aan dagelijkse structuur de overgang van school naar de zomer echter moeilijker dan leuk maken.

Als je een ouder bent wiens kind worstelt met de overgang van school naar de zomer dan ben je zeker niet de enige.

Deze Blog zal enkele van de beste adviezen en werkwijzen met je delen om de overgang voor zowel de kinderen als de ouders gemakkelijker te maken.

Stel dagelijkse betrouwbare activiteiten voor uw kind voor.

Zoals hierboven vermeld kan het totale verlies van routine en structuur de zomer, met zijn open dagen, een bron van angst maken voor kinderen die voorspelbaarheid verkiezen boven spontaniteit.

School is sterk geroutineerd, met verschillende ingebouwde aspecten zoals klassenwisselingen, lunches en pauzes op vastgezette tijden en andere dagelijks terugkerende routines.

Het zou misschien verkeerd zijn om samen met je kind een structuur te ontwerpen die zo streng is als een schooldag – iedereen geniet tenslotte van een beetje vrijheid. Maar iets toevoegen waar je kind elke dag naar uitkijkt, kan de overgang makkelijker maken.

Je kunt bijvoorbeeld dagelijks op gezette tijden met uw kind lunchen of dineren.

Of wellicht samen in de avond een bordspel spelen.

Door een paar gegarandeerde evenementen gedurende de dag te hebben kunnen de kinderen de vrijheid van de vakantie enorm waarderen.

Ga door met alle naschoolse activiteiten wanneer mogelijk

Of je kind nu een topsporter is op het voetbalveld of grootmeester van de schaakclub, het kan moeilijk zijn voor een kind om het plezier en de sociale interactie van naschoolse activiteiten te verliezen. Je kind kan er baat bij hebben om door te gaan met deze activiteiten. Misschien door een paar teamgenoten te benaderen voor een voetbalwedstrijd in het park kun je wat spanning toevoegen aan de zomer of door een schaaktoernooi te houden kan je kind blijven genieten van de delen van school die het meeste plezier brachten.

Help ze het meeste uit hun vrije tijd te halen met een Time Timer® product.

Voor sommige leerlingen is de ongestructureerde aard van de zomervakantie niet angstaanjagend omdat er weinig te doen is maar omdat er veel te doen is.

Sommige kinderen willen gewoon alles doen; van ’s ochtends tekenen tot ’s middags spelen in het park.

Ze hun eigen schema’s laten structureren en zich er aan houden zodat ze het meeste uit de zomer kunnen halen, wordt gemakkelijk gemaakt met onze Time Timer® producten.

Of het nu gaat om een Time Timer® original  die je in huis opzet of een Time Timer® Horloge die ze onderweg mee kunnen nemen. Er is altijd een Time Timer® voor de kinderen te vinden om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk plezier in de vakantie in te plannen is!

Meer fantastische time management producten van Time Timer®

We hopen dat jullie een geweldige zomervakantie zullen beleven!

Time Timer® producten zijn essentieel geweest voor het creëren van succes in huizen en klaslokalen over de hele wereld, met een verscheidenheid aan toepassingen voor Time Timer® producten voor mensen met speciale behoeften.

Bekijk de rest van de Time Timer producten, waaronder de Time Timer® Wash, een hulpmiddel bij het wassen van de handen voor het creëren van een gezondere school- of thuisomgeving.

De voorbereiding van de overgang van school naar zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *