Hoe ik de Time Timer gebruik:
College Editie

Door: Corabeth King, tweedejaars student

College was een enorme leercurve, vooral omdat mijn eerste jaar helemaal online was. Het was moeilijk om op gang te komen toen de school begon, nadat ik naar een nieuwe plek was verhuisd en een ‘volwassen’ leven was begonnen, maar het was vooral moeilijk omdat ik geen contact kon maken met mijn leeftijdsgenoten en klasgenoten. Mijn eerste dag op de universiteit was helemaal niet zoals ik me had voorgesteld, en hield simpelweg in dat ik mijn laptop openmaakte terwijl ik alleen in mijn kamer zat. Het was vanaf het begin moeilijk om enthousiasme en motivatie vast te houden. Toegegeven, ik worstelde het grootste deel van het afgelopen schooljaar en het kostte me meer dan een semester om echt grip op de zaak te krijgen.

Mijn studiegewoonten veranderden van de typische middelbare schoolmethodes om aantekeningen te maken en de hoofdstukken te lezen, en veranderden in het maken en afnemen van oefenquizzen, tests en examens. Ik heb mijn school volledig omgebogen en mijn cijfergemiddelde was in het tweede semester astronomisch hoger. Ik stopte met het kopiëren van notities en begon in plaats daarvan problemen op te lossen. Ik stopte met het herlezen van hoofdstukken en begon in plaats daarvan te proberen de informatie van het hoofdstuk op te roepen. Ik stopte met urenlang proberen te studeren en begon de pomodoro-techniek te gebruiken om de focus te behouden.

Ik had mijn Time Timer MOD veel gebruikt op de middelbare school, vooral bij het maken van mijn opdrachten. Op de universiteit haalde ik mijn Time Timer weer tevoorschijn en begon hem te gebruiken tijdens mijn oefenexamens (en tijdens mijn echte!) om me te helpen gefocust te blijven en te begrijpen hoe ik echt de tijd per vraag verdeelde. Telkens wanneer ik mijn oefenexamens doornam of oefenproblemen, conceptmappen, enz. deed, gebruikte ik ook mijn Time Timer om de pomodoro-techniek te implementeren. Dit is de methode om een ​​korte tijd (20-30 min) te werken en dan 5 minuten pauze te nemen en het proces te herhalen. Op dagen dat ik dit deed, kreeg ik veel meer gedaan en had ik het gevoel dat ik meer gefocust was gebleven.

Verder gebruikte ik mijn Time Timer om ervoor te zorgen dat ik niet te veel tijd kwijt was aan schoonmaken of organiseren. Ik gebruik schoonmaken als een excuus om schoolwerk uit te stellen. Het is tenslotte nog steeds iets productiefs. Maar dat is de vangst; het is productief uitstelgedrag. Om dat te helpen beperken terwijl ik nog steeds mijn huishoudelijke klusjes deed, moest ik mijn timer gebruiken om op schema te blijven.

Over reinheid gesproken, ik heb onlangs ook de Time Timer WASH aan mijn dagroutine toegevoegd. De Time Timer WASH deed me beseffen hoeveel ik zou verspillen aan het goed wassen van mijn handen. Nu het een onderdeel is van mijn badkamerinrichting, heb ik de gewoonte om mijn handen voor de juiste hoeveelheid tijd te wassen. Zelfs als ik op andere plaatsen, zoals werk of school, zonder Time Timer ben, merk ik dat ik mijn handen veel langer was dan vroeger. Aangezien het wassen van handen gedurende minder dan 20 seconden weinig tot geen zin heeft, is het zeer belangrijk om gewoontes van goed handen wassen aan te leren en vast te houden. De Time Timer WASH helpt mezelf en anderen te beschermen door betere gewoontes voor het wassen van de handen te bevorderen.

Zowel mijn Time Timer WASH als mijn Time Timer MOD helpen me om mijn doelen onder controle te houden. De WASH helpt mij en anderen gezond te houden, en mijn MOD helpt me gefocust en attent te blijven. Ik raad de Time Timer (vooral de MOD) vaak aan aan mijn andere studentenvrienden omdat het me heeft geholpen. De Time Timer MOD is zonder twijfel een van de beste studiehulpmiddelen voor studenten om te helpen met focus en tijdbeheer.

Hoe ik de Time Timer gebruik: College Editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *