Tijd, betekenis en angst

Vandaag hebben we een blogpost geschreven door Clinical Rehabilitation Counselor, Daniel J. Gilbride MRC/LPC. Daniel vertelt hoe degenen die met angst worstelen, het bijzonder moeilijk kunnen hebben met timemanagement. Timemanagement kan voor velen met angst een trigger zijn. Daniel legt uit hoe de Time Timer in veel opzichten kan helpen voor mensen met angst, omdat het een visuele meting is die alle leeftijden en vaardigheden kunnen begrijpen.

Bijna twintig jaar lang heb ik mensen geholpen die leven met zowel perceptuele verschillen als hoge angst. Ik spreek over degenen, zowel kinderen als volwassenen, die leven met autismespectrumdiagnoses en mensen met vormen van hetzelfde, ADD, ADHD en schaduwsymptomen. Zo’n vier jaar geleden kwam ik de Time Timer tegen. Het leerde me de waarde en het belang van niet alleen tijd, maar ook het tijdsconcept. 

Stel je voor dat je op een plek bent waar het concept van tijd is veranderd. In plaats van een kwartier moest je een bepaalde taak doen in ‘x’. Stel je ook voor dat de ‘bewakers’ van die tijd dat leken te doen. Weet waar ‘x’ voor stond, de waarde van ‘x’, maar je had geen idee. Was ‘x’ lang, kort, een dag of een week? Hoe zou je het weten? Je zou de tijd kunnen aflezen door te zeggen dat je voor ‘x’ aan het werk zou zijn, maar van binnen zou je een vrije val maken. Terwijl je aan het werk bleef, bedacht je wat er met je angst zou kunnen gebeuren zoals de ‘bewakers’ van de ‘x’-tijd je zeiden “nog niet”. Dit is hoeveel mensen elke minuut van elke dag leven.

Met de komst van de Time Timer kwam er een bijna onmiddellijke waardebasis voor tijd. Of we nu iets een kwartiertje of ‘x’ noemen, met de Time Timer is er een begin en een einde. Er is een visuele meting voor het verstrijken van de tijd. Een waarde die waar lijkt te zijn en je op een gelijk niveau plaatst met alle anderen die verwijzen naar ‘x.’ Deze tijdswaarde, inherent aan de Time Timer, egaliseert het veld, biedt structuur, schrikt het gevoel van vrije val af en vermindert daardoor angst en verhoogt het vermogen om tijd voor een taak te tolereren.

Door de Time Timer te gebruiken, word ik geholpen om mijn woord te houden over hoe lang een persoon moet volharden in zijn taak. Ik hoef me niet te herinneren wanneer twintig minuten zijn verstreken – ik zie dat het voorbij is. Dit geeft me de vrijheid om te werken aan andere gebieden die het individu zullen helpen zonder dat ik een deel van mijn bewustzijn hoef te hebben verbonden aan het monitoren van het tijdsverloop. Met een relatief lager niveau van angst, is er een grotere toegang tot het helpen van iemand met leren of creëren, omdat ook zij worden bevrijd van de manifestaties van verhoogde angst: lagere productiviteit, meer moeite met toegang tot en gebruik van geheugen, en meer moeite met het verwerken van informatie. 

Met het oog op de kwalificatie ben ik van nature geen voorstander. Ik ben eerder een pleitbezorger voor mensen met neurobiologische verschillen. De Time Timer is niet het antwoord, maar is een effectief hulpmiddel. Het helpt bij elk aspect van het proces van therapie, onderwijs en bij de basiswaarde en het belang van mensen die worden ondergebracht, zodat ze zich meer op hun gemak voelen. Het is draagbaar, duurzaam, gemakkelijk te onderwijzen en te gebruiken, en bevordert de onafhankelijkheid. Een eenvoudig hulpmiddel met enorme kracht en potentieel in het gebruik ervan en de niveaus van een wezen dat het beïnvloedt. 

Dit verhaal over de Time Timer is gewoon een manier om “dank” te zeggen aan degenen die een eenvoudig idee hadden en het konden laten werken. “Bedankt” namens alle kinderen en volwassenen wiens leven comfortabeler en onafhankelijker is gemaakt vanwege dit hulpmiddel en een enorme “dank” aan de honderden mensen die me hebben geleerd hoe krachtig het concept van tijdswaarde echt is. Hoeveel we als vanzelfsprekend beschouwen.

Daniel J. Gilbride, MRC/LPC lid van de

klinische revalidatieadviseur

Member International Order for Excellence in Counseling en Counseling Education

Tijd, betekenis en angst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *