15 oktober is het Internationale Handenwasdag. Global Handwashing Day, opgericht in 2008, is een wereldwijde dag die is gewijd aan het vergroten van het bewustzijn en het begrip van het belang van handen wassen als een effectieve en betaalbare manier om ziekten te voorkomen en levens te redden.

Het Global Handwashing Partnership werkt samen met partners over de hele wereld om het leven van kinderen te redden en de gezondheid te verbeteren door handen wassen met zeep te promoten. De coalitie werkt eraan om handen wassen op kritieke momenten toegankelijk te maken.

Een schijnwerper op het Global Handwashing Partnership

Het is belangrijk om kinderen te leren hoe belangrijk het is om handen met zeep te wassen als een manier om ziektes te voorkomen en gezond te blijven. Ervoor zorgen dat kinderen over de hele wereld niet alleen deze informatie kennen, maar ook toegang hebben tot zeep en schoon water, is een essentiële kwestie waar we allemaal aan moeten werken.

Het thema van het Global Handwashing Partnership voor 2021, “Our Future is at Hand – Let’s Move Forward Together,”, roept op tot gecoördineerde actie terwijl we actief werken aan universele handhygiëne. U kunt hier meer te weten komen over hun werk en hoe u hieraan kunt deelnemen

Het belang van handen wassen

Volgens het RIVM is handen wassen met zeep gedurende 20 seconden een van de belangrijkste stappen die we kunnen nemen om gezond te blijven en te voorkomen dat ziekte op anderen wordt overgedragen. Het RIVM stelt dat onderwijs over handen wassen en toegang tot zeep op scholen het schoolbezoek van kinderen kan verhogen en het aantal mensen in de algemene bevolking dat ziek wordt tot flink kan verminderen. 

De COVID-19-pandemie heeft geleid tot een hernieuwde focus op gezonde hygiënische gewoonten om gezond te blijven en, terecht, meer aandacht voor het onderwerp handen wassen.

Time Timer® WASH

De Time Timer WASH  

Hier bij Time Timer erkennen we hoe belangrijk het is om kinderen voor te lichten over handen wassen. Deze maand vieren we het eenjarig bestaan ​​van de Time Timer WASH, een contactloze handenwastimer. We hebben de Time Timer WASH gemaakt om het voor kinderen, vooral jongere kinderen, gemakkelijker te maken om hun handen binnen de juiste tijd te wassen.

De waterbestendige, contactloze Time Timer WASH duurt in totaal 30 seconden en verdeelt het handenwasproces in drie eenvoudige stappen, zodat het door alle leeftijden en vaardigheden kan worden begrepen:

  1. Inzepen(5 seconden) 
  2. Wassen (20 seconden) 
  3. Afspoelen(5 seconden) 

De Time Timer WASH biedt ook optionele waarschuwingen en muziek om de hele tijd af te spelen om de betrokkenheid te vergroten en het handen wassen leuk te maken, maar het kan ook zonder geluid worden gebruikt in geluidsgevoelige omgevingen. Het is perfect voor school, de keuken of de badkamer. 

Op deze Internationale Handenwas Dag wensen we u een veilig en gezond seizoen toe.

Internationale Handenwasdag 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.